Múčna zmes na kysnuté cesto a na chlieb AniFitt

2,80 

Zloženie: špaldová múka – hladká, glutén, melivo z výliskov ľanových semien, ovsená múka, ovsené otruby, droždie, kvasok, himalajská soľ jedlá,

 

Použitie: chlieb, rožky, žemle, lángoše, pizza, pagáče

Porovnať
Katalógové číslo: 2900 Kategórie:

Popis

Návod na použitie:

Ingrediencie:
50 dkg múčnej zmesi na kysnuté cesto
4,5 dl vody

Príprava:
Múčnu zmes AniFitt vysypeme do väčšej misy a pridáme teplú vodu. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré miesime dovtedy, kým sa neoddelí od bokov nádoby. Vrch cesta posypeme múkou, cesto zakryjeme a necháme kysnúť asi hodinu.
Keď je už cesto vykysnuté na dvojnásobok svojej pôvodnej veľkosti, vyklopeme ho na dosku, trošku prepracujeme, vytvoríme bochník, ktorý môžeme aj ozdobiť a dáme do ohňovzdornej misy vystlanej papierom na pečenie alebo do formy na pečenie chleba.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 60 – 70 minút.
Po upečení vyberieme z formy a odstranime papier na pečenie. Umiestnime na rošt a necháme vychladnúť, kým nebude krájateľný.

 

Výživové hodnoty v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1533 kJ / 366 kcal
Tuky: 4,3 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,59 g
Sacharidy: 49 g
– z toho cukry: 1,9 g
Bielkoviny: 28,5 g
Soľ: 0,85 g
Vlákniny: 7,4 g

Ďalšie informácie

Hmotnosť500 g